Hulp nodig?
Wij zijn er voor je.

Log in voor persoonlijke ondersteuning.

Krijg hulp met je advertentie, account, wallet en nog veel meer.

Hulp voor
voor adverteerders

Wat is adverteren.nl

Adverteren.nl is een digitaal platform waarop de beste lokale advertentieruimtes en de mooiste merken samenkomen. Zonder tussenkomst van een mediabureau of bemiddelaar. Adverteren.nl is als het ware een marktplaats waarop lokale ondernemers advertentieruimte aan kunnen bieden en adverteerders deze ruimte in kunnen kopen. Verder helpt Adverteren.nl met het plannen, organiseren en controleren van campagnes en faciliteert in verwerken van betalingen.

Wat maakt adverteren.nl uniek?

Adverteren.nl is een toonaangevend platform waarmee iedereen lokaal kan adverteren. We brengen adverteerders en locatiehouders direct met elkaar in contact zonder tussenkomst van een bureau of bemiddelaar. Dat is uniek.

Adverteren.nl maakt het adverteerders gemakkelijk om snel schaalbare campagnes te lanceren. Met de kracht van lokaal. Iets was nog nooit eerder mogelijk was. En locatiehouders krijgen een eerlijkere prijs die aanzienlijk hoger ligt in vergelijking tot gangbare tarieven in de hedendaagse markt.

Voor wie is adverteren.nl geschikt?

Adverteren.nl is geschikt voor iedereen die lokaal impact wil maken. Van kleine lokale ondernemers tot de grootste merken. Adverteren.nl maakt lokaal adverteren voor iedereen bereikbaar.

Welke locaties vind ik op adverteren.nl?

Uiteenlopend van horecagelegenheden tot sportclubs en lokale winkels. Maar ook grote publieke locaties zoals het OV, straatreclame en openbare gelegenheden. Alle locaties met uitgebreide zoek- en filteropties vindt je op het locatieoverzicht.

Welke advertentieobjecten vind ik op adverteren.nl?

Op Adverteren.nl kun je veel soorten advertentie objecten vinden. Denk hierbij aan kliklijsten, tv-schermen, reclameborden en digitale borden.

Wat zijn combideals?

Soms is het voordeliger om meerdere locaties en objecten tegelijk te reserveren. Zo boek je verschillende locatie die bij elkaar passen in één keer. Daarnaast Je krijgt hierdoor meer exposure én meer voordeel.

Hoe selecteer ik locaties die voor mij interessant zijn?

Dit ligt aan jouw doelstellingen, merk en doelgroep. Raadpleeg het locatieoverzicht en gebruik de uitgebreide zoek- en filteropties om op ideeën te komen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons! We helpen je graag met advies.

Hoe wordt bereik van een locatie bepaald?

Dit berekent de locatiehouder op basis van het aantal bezoekers van zijn of haar locatie. Het bereik is altijd indicatief - maar wordt door Adverteren.nl altijd bekeken beoordeeld.

Hoe wordt de prijs van een locatie bepaald?

De locatiehouder bepaalt de prijs van zijn locatie en advertentie object zelf. Omdat Adverteren.nl een soort van marktplaats betreft is de locatiehouder erbij gebaat om een goede en concurrerende prijs voor zijn locatie te bepalen. Onze prijs tools helpen bij het bepalen van een goede prijs.

Kost het gebruik van adverteren.nl geld?

Het aanmaken van een account op Adverteren.nl is gratis. Wanneer een adverteerder een advertentieruimte via het platform boekt, ontvangt Adverteren.nl 20% van het totale budget en 80% is voor de locatiehouder. Zo verdelen we de inkomsten eerlijker dan ooit tevoren.

Zonder tussenkomst van een bemiddelaar of bureau besparen we flink op de kosten waardoor adverteerders aanzienlijk meer exposure krijgen voor hetzelfde budget.

Hoe weet ik zeker dat mijn advertentie wordt geplaatst?

De locatiehouder die jouw advertentie plaatst laat dit weten via een foto die hij met je deelt via de Adverteren.nl app. Zo krijgt je te zien hoe jouw advertentie wordt weergegeven alle locaties en ruimtes die jij hebt geboekt.

Hoe start ik met adverteren.nl?

Heel simpel: maak een account aan, selecteer de beste lokale advertentieruimtes en plan je campagne. Vervolgens reken je jouw campagne digitaal af via je wallet.

Wat is mijn wallet?

Een virtuele portemonnee op Adverteren.nl waar je geld op kunt storten of ontvangen. Het bedrag dat je in je wallet hebt staan kun je gebruiken om campagnes te boeken - of kun je laten storten op je bankrekening.

Wat gebeurt er als ik een advertentieruimte inkoop?

Nadat je advertentieruimte hebt geselecteerd en jouw campagne hebt geplant en betaal doorlopen we de volgende stappen:

 • Upload je advertentie ontwerp via Adverteren.nl. Klik hier voor hulp bij het ontwerpen van je advertentie;
 • De locatiehouder keurt jouw ontwerp goed;
 • Jouw ontwerp gaat in productie, wordt gedrukt, verpakt en naar de locatie verzonden;
 • De locatiehouder ontvangt jouw advertentie en toont deze vanaf de geboekte datum aan zijn publiek;
 • De locatiehouder deelt een foto via de Adverteren.nl app en laat zo zien dat de advertentie daadwerkelijk geplaatst is;
 • Na afloop van de geplande campagne wordt jouw advertentie weer verwijderd om plaats te maken voor een nieuwe adverteerder.

Moet ik mijn advertentie zelf ontwerpen?

Je kunt je advertentie zelf ontwerpen. Na het boeken van een advertentieruimte leveren we hier specificaties voor aan. Mocht je hulp kunnen gebruiken bij het ontwerp kun je gebruik maken van de <a href="mailto:design@adverteren.nl">Adverteren.nl designstudio</a>.

Moet ik mijn advertentie zelf produceren?

Nee, Adverteren.nl verzorgt de productie van jouw advertentie.

Kan ik naast adverteren ook een locatie aanbieden op adverteren.nl?

Dat kan, je kunt in het dashboard makkelijk switchen tussen je rol als adverteerder en als aanbieder van advertentieruimte. Hiervoor gebruik je één account.

Hulp voor
aanbieders van advertentieruimtes

Wat is adverteren.nl

Adverteren.nl is een digitaal platform waarop de beste lokale advertentieruimtes en de mooiste merken samenkomen. Zonder tussenkomst van een mediabureau of bemiddelaar. Adverteren.nl is als het ware een marktplaats waarop lokale ondernemers advertentieruimte aan kunnen bieden en adverteerders deze ruimte in kunnen kopen. Verder helpt Adverteren.nl met het plannen, organiseren en controleren van campagnes en faciliteert in verwerken van betalingen.

Wat maakt adverteren.nl uniek?

Adverteren.nl is een toonaangevend platform waarop jij adverteerders vindt die willen adverteren op jouw locatie. We brengen adverteerders en locatiehouders direct met elkaar in contact zonder tussenkomst van een bureau of bemiddelaar. Dat is uniek.

En jij krijgt als locatiehouders een eerlijkere prijs die aanzienlijk hoger ligt in vergelijking tot gangbare tarieven in de hedendaagse markt.

Voor wie is adverteren.nl geschikt?

Adverteren.nl is geschikt voor iedereen die advertentieruimte te koop heeft. Of je nu een kleine lokale speler of grote publiekstrekker bent. Met adverteren.nl kan iedereen advertentieruimte aanbieden en inkomsten genereren. Jij hebt de volledige controle over je de beschikbaarheid, tarieven en advertenties.

Wat kan ik verdienen met adverteren.nl?

Dat is afhankelijk van je locatie, het bereik en de advertentieruimte. Klik <a href="/advertentieruimte-verhuren">hier</a> om eenvoudig te bereken wat je kunt verdienen met adverteren.nl.

Wie adverteren er via adverteren.nl?

Adverteren.nl is een toonaangevend platform waarmee iedereen lokaal kan adverteren. Van lokale ondernemers onder elkaar tot de allergrootste merken.

Wat kan ik aanbieden als advertentie object?

Op Adverteren.nl kun je alles aanbieden dat als advertentieruimte kan dienen en wat gezien - of gebruikt wordt door grote groepen mensen. Denk hierbij aan kliklijsten, tv-schermen, reclameborden, bierviltjes en digitale borden.

Wat zijn combideals?

Je kunt voor jouw locatie en advertentieruimte aangeven of je geboekt zou willen worden als combideal. Adverteren.nl bundelt locaties die goed bij elkaar passen op basis van locatie- soort locatie of doelgroep. Adverteerders kunnen deze combi’s dan in één keer boeken.

Het voordeel van meedoen aan een combideal is dat je vaker wordt geboekt. Hier tegenover staat dat je gemiddeld 15% minder verdient aan een combideal boeking.

Hoe bepaal je het bereik van je locatie?

Waarschijnlijk heb je een prima beeld van het aantal bezoekers dat op jouw locatie komt. We vragen je om hier zo reëel mogelijk in te zijn. Het opgegeven bereik wordt door Adverteren.nl altijd bekeken beoordeeld. Mocht je hulp kunnen gebruiken bij het bepalen van jouw bereik kun je contact met ons opnemen.

Hoe bepaal je een goede prijs voor een locatie?

Je mag als locatiehouder zelf de prijs van jouw locatie en advertentie object bepalen. Omdat Adverteren.nl een soort van marktplaats betreft ben je erbij gebaat om een goede en concurrerende prijs voor jouw locatie en advertentieruimte te bepalen. Onze prijs tools helpen bij het bepalen van een goede prijs.

Kost het gebruik van adverteren.nl geld?

Wat is adverteren.nl

Het aanmaken van een account op Adverteren.nl is gratis. Wanneer een adverteerder een advertentieruimte via het platform boekt, ontvangt Adverteren.nl 20% van het totale budget en 80% is voor jou als locatiehouder. Zo verdelen we de inkomsten eerlijker dan ooit tevoren.

Zonder tussenkomst van een bemiddelaar of bureau besparen we flink op de kosten. Hierdoor verdien jij aanzienlijk meer aan jouw advertentieruimte.

Kan ik adverteerders of bepaalde advertenties weigeren?

Ja. Alle adverteerders en advertentie leggen we aan je voor ter goedkeuring. Dit doen we digitaal via het Adverteren.nl platform of de app. Jij hebt de volledige vrijheid in het goedkeuren of afkeuren van advertenties. Zo weet je zeker dat er geen ongepaste of concurrerende advertenties op jouw locatie komen te hangen.

Geldt er een minimum voor de beschikbaarheid van een advertentie object?

Nee. Er is geen minimum of verplichte tijd die je beschikbaar moet stellen voor jouw advertentieruimte. Dus je kunt datums blokkeren wanneer je niet wil adverteren of de ruimte reeds zelf hebt verkocht.

Hoe meld ik mijn locatie aan op adverteren.nl?

Heel simpel: maak een account aan, meld je locatie aan en voeg per locatie een of meerder advertentieruimtes toe. Vervolgens kun je gevonden en geboekt worden via Adverteren.nl.

Wat is mijn wallet?

Een virtuele portemonnee op Adverteren.nl waar je geld op kunt storten of ontvangen. Het bedrag dat je in je wallet hebt staan kun je gebruiken om zelf campagnes te boeken - of kun je laten storten op je bankrekening.

Wat doe ik met de app van adverteren.nl?

Met de app van Adverteren.nl kun je jouw locatie en advertentieruimtes beheren, boekingen goedkeuren en betalingen inzien. Die app biedt alles om het maximale uit jouw advertentieruimte te halen.

Wat gebeurt er als ik advertentieruimte verkoop?

Nadat je advertentieruimte is geboekt door een adverteerder doorlopen we de volgende stappen:

 • We leggen het advertentie ontwerp aan je voor ter goedkeuring;
 • Na akkoord gaat het ontwerp in productie, wordt het gedrukt, verpakt en naar jouw verzonden;
 • Je ontvangt de advertentie en toont deze vanaf de geboekte datum aan je publiek;
 • Via de app van adverteren.nl deel je een foto met van de advertentieruimte om te laten zien dat de advertentie daadwerkelijk wordt getoont;
 • Na afloop van de geplande campagne kun je de advertentie verwijderd om plaats te maken voor een nieuwe adverteerder.

Wat moet ik zelf regelen bij het gebruik van adverteren.nl?

Goedkeuren, plaatsen en een foto maken. Dat zijn de drie dingen die je zelf moet regelen bij het gebruik van Adverteren.nl. De app helpt je hierbij.

Kan ik naast een locatie aanbieden ook zelf adverteren op adverteren.nl?

Dat kan, je kunt in het dashboard makkelijk switchen tussen je rol als adverteerder en als aanbieder van advertentieruimte. Hiervoor gebruik je één account.

Wat is een achterplaat?

De achterplaat zit “vast” in bijvoorbeeld een kliklijst en wordt getoond op het moment dat er geen advertentie wordt getoond. Deze achterplaat kun je inzetten als reclame voor je eigen onderneming. Bij het bestellen van een kliklijst via Adverteren.nl kun je zelf een achterplaat uploaden of selecteren.

Contact

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.